Beeldentaal als instrument

Beeldentaal: als praten niet werkt

In mijn praktijk help ik kinderen en jongeren die vastlopen door vervelende gebeurtenissen en nare gevoelens die maar niet weggaan. Bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare, een scheiding, een ziekenhuisopname of pesten op school. Elk kind of jongere zie ik als individu. Wat speelt er specifiek bij dit kind? Samen gaan we kijken: wie ben jij? En hoe kan ik jou helpen? Dat doen we spelenderwijs, door te tekenen of te bouwen bijvoorbeeld. Als een kind niet wil of kan praten, ‘spreken’ zijn beelden en ik luister. De beeldentaal is mijn instrument om hem verder te helpen. Mijn praktijk aan huis is een heel bewuste keuze: in een fijne huiselijke, rustige omgeving is het nog gemakkelijker om echt contact te krijgen en samen stappen te maken.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Confucius/Napoleon