Zo werk ik

De therapie bestaat uit een aantal fases:

 1. Intakegesprek
  Ik nodig u uit voor een eerste gesprek, zonder uw kind. We maken kennis met elkaar en praten over het leven van uw kind tot nu toe: hoe is dat verlopen, zijn er bijzondere gebeurtenissen geweest, hoe gaat het op school. Dit gesprek duurt ongeveer 1,5 uur.
 2. Diagnostische fase
  Uw kind komt 1 keer per week naar de praktijk. We gaan spelen, tekenen of aan de slag met andere uitingsvormen. Ik geef gerichte opdrachten en observeer. We werken 50 minuten.
 3. Oudergesprek
  Na 4 tot 6 weken volgt een oudergesprek van 1 uur. Soms kan ik u in dit gesprek al voldoende adviezen in de opvoeding geven en is het genoeg dat u weet wat er leeft in uw kind. Soms zijn gesprekken met leerkrachten of andere personen nodig. Of komt uw kind toch nog een aantal keer naar de praktijk.
 4. Therapie
  Als we besluiten verder te gaan, komt uw kind ieder week 50 minuten naar de praktijk. Hoe lang de therapie duurt en wat we precies doen is altijd maatwerk. Dat stem ik helemaal af op uw kind en zijn of haar specifieke vragen of problemen. Soms zijn een paar weken speltherapie voldoende, soms is meer tijd nodig. Na iedere 6 weken is er een oudergesprek en kijken we hoe de voortgang is.