Over mij

Mijn naam is Iris Schouten (1966), moeder van drie zonen, waarvan twee inmiddels volwassen. In 2012 maakte ik kennis met de Actief Beeldende Therapie, een vorm van speltherapie die door Jeanne Meijs is ontwikkeld. Deze vorm van hulp aan kinderen en jongeren wilde ik graag zelf gaan bieden. Juist omdat het voor deze groep vaak moeilijk is om te praten over wat hen bezighoudt. En omdat deze persoonlijke aanpak maatwerk is en in zoveel gevallen de oplossing kan zijn. Daarom heb ik de post-HBO opleiding gevolgd en deze afgerond in 2015. Nu werk ik in mijn praktijk in Breda.

Zorg voor kinderen en jongeren is de rode draad in mijn opleidingen en werk. In 2001 ben ik afgestudeerd als HBO-Pedagoog. Vervolgens ben ik opgeleid in het trainen van sociale vaardigheden en heb enkele jaren in het basisonderwijs kinderen op weg geholpen met vragen over vrienden maken, pesten, voor jezelf opkomen. Van 2008 tot 2015 heb ik als pedagoogbij Juzt Jeugdzorg gewerkt. Daar heb ik kinderen met uiteenlopende problemen, zoals verlieservaringen, traumatische ervaringen, ontwikkelings- en gedragsproblemen geholpen en ouders begeleid.

Mijn opleidingen:
HBO Pedagogiek, Fontys Hogescholen Tilburg
Post-HBO Actief Beeldende Therapie, Jeanne Meijs
Verschillende trainingen op het gebied van:
Sociale vaardigheden
Oplossingsgerichte benadering
Puberteit
Binnenkort voeg ik daaraan toe:
Mindfulness voor kinderen
Daarnaast:
Intervisie, supervisie, studiedagen, literatuurstudie

Iris Kinder- en Jongerenpraktijk is geregistreerd bij NFG Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (8403), bij RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (170648R) en bij SAMPO Beroepsvereniging voor actief beeldende therapeuten (C05027).