Voor jongeren

Blijft jouw regenbui hangen?

Iedereen heeft wel eens een periode dat het even wat minder gaat. Het loopt niet lekker thuis of op school. Of je bent onzeker over jezelf of over de toekomst. Meestal is dat tijdelijk en komt er na regen weer zonneschijn. Maar soms gaat dat gevoel maar niet weg en word je boos, verdrietig, angstig, kun je je niet meer concentreren. Blijf er dan niet mee rondlopen, maar kom eens langs.

Praten hoeft niet

Vaak weet je zelf niet eens waarom je niet lekker in je vel zit. Of vind je het moeilijk om onder woorden te brengen waar je mee zit. Het is ook niet gemakkelijk om over problemen te praten. En dat hoeft ook niet. We kunnen het ook heel anders aanpakken.

Hulp, maar dan anders

Ook al is het moeilijk, het is wel fijn om je verhaal bij iemand kwijt te kunnen. En je verhaal kun je op verschillende manieren vertellen. We gaan met elkaar praten over waar jij mee zit. Of we gebruiken de ‘beeldentaal’. Dan geef ik je een opdracht en gaan we aan de slag met tekenen, schilderen, kleien, verhalen maken enzovoorts. Jij vertelt zo wat er bij jou leeft. Dan kan ik jou leren hoe je daarmee om kunt gaan. Als het nodig is kan ik ook je ouders tips en adviezen geven.

Steven (17 jr.) “Ik wist even niet wat ik met mezelf aan moest,
was echt vervelend voor mijn omgeving.
Maar nu heb ik weer vertrouwen in mezelf.”